Το τέλος του Καπιταλισμού και της αστικής δημοκρατίας και η άνοδος του οικονομικού Ολοκληρωτισμού και της Τεχνοκρατίας

Published on 21 February 2021 at 20:03

Αυτό που βιώνουμε εδώ κι ένα χρόνο με πρόσχημα την (υπαρκτή και φονική) υγειονομική κρίση, είναι επί της ουσίας ένα παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα.

Η μετάλλαξη του χρεοκοπημένου καπιταλισμού σε οικονομικό ολοκληρωτισμό απαιτεί νέες μορφές συναλλαγών και το δολάριο ως  αποθεματικό νόμισμα είναι πλέον ένα παλαιωμένο σύστημα που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της νέας ελίτ.

 

Από την άλλη η οικονομική καταστροφή που προκαλούν τα lockdowns είναι το τέλειο άλλοθι για να παρουσιάσουν τον ιό υπεύθυνο για την χρεωκοπία του συστήματος που σαφώς υπήρχε πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Ένα δυσβάστακτο παγκόσμιο χρέος άνω των 250 τρις δολ.  ή 350%  του παγκόσμιου ΑΕΠ, στις πλάτες των λαών.  Χρέος που έχει δημιουργηθεί από τον αέρα που πουλάνε οι τράπεζες και οι αγορές μέσω της μόχλευσης, ενός τραπεζικού συστήματος που στηρίζεται στην κυριολεξία πάνω σε μια τερατώδη φούσκα 600 τρις από το ανύπαρκτο χρήμα των τραπεζικών παραγώγων.

 

Το στόρι που θα δούμε προσεχώς να μας αφηγούνται μέσω των συστημικών ΜΜΕ και θα αναπαράγουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι, θα είναι η κατάρρευση της οικονομίας λόγω covid και αναπόφευκτα τα άδεια κρατικά ταμεία. Θα κόψουν συντάξεις και κάθε κρατική μέριμνα ενώ η συρρίκνωση μισθών και η διόγκωση της ανεργίας θα είναι ακόμη ένα κακό που μας βρήκε αναπάντεχα από αυτόν τον αόρατο εχθρό.

Ωστόσο στο διάστημα αυτό της παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής οι μεγάλες εταιρείες παγκόσμιοι κολοσσοί αύξησαν τα κέρδη μερικά επιπλέον τρις 

 

Στο νέο οικονομικό μοντέλο που παρουσιάζεται απροκάλυπτα στο site του World Economic Forum, δεν υπάρχει χώρος για ιδιοκτησία αλλά προφανώς εννοούν τους μικροϊδιοκτήτες και μικροεπιχειρήσεις. Η τάση είναι η υπερσυγκέντρωση της διαχείρισης κάθε οικονομικής δραστηριότητας σε υπερκολοσσούς τύπου Amazon.

Προφανώς είναι και ο λόγος που ο φιλάνθρωπος Bill Gates αγοράζει μανιωδώς τεράστιες εκτάσεις στις ΗΠΑ και να έχει γίνει ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας 1 εκ στρέμματα ενώ στην Βρετανία το 50% της γης ανήκει μόλις στο 1% του πληθυσμού.

 

Ο νέος τεχνοκρατικός οικονομικός ολοκληρωτισμός απαιτεί τον απόλυτο έλεγχο της αγοράς αφενός και ταυτόχρονα τον απόλυτο έλεγχο των πολιτών-υπηκόων.

 Το  σύστημα συναλλαγών που θα εισαχθεί σταδιακά από όλες τις μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες κι ένα από τα βασικότερα εργαλεία της νέας πραγματικότητας θα είναι η κατάργηση του χρήματος και η αντικατάσταση του με digital συναλλαγές.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή θα παρουσιαστεί ως αναγκαία αφού το μότο της νέας εποχής θα είναι "όλα ανέπαφα" λόγω υγειονομικού καθωσπρεπισμού.

Αφετέρου δε ως κάτι πολύ  τρέντυ αφού θα είναι μεγάλη ευκολία, θα πατάξει στο απόλυτο την φοροδιαφυγή, θα περιορίσει την εγκληματικότητα κτλ

 

Στην πραγματικότητα θα καταργήσει σχεδόν την ύπαρξή των ιδιωτικών τραπεζών, άλλωστε είναι όλες ήδη τιναγμένες στον αέρα και όλη η διαχείριση θα γίνεται από τις κεντρικές τράπεζες.

Έχουμε δλδ την μετάβαση του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού που κυριάρχησε τον προηγούμενο αιώνα έναντι του βιομηχανικού καπιταλισμού, με ένα σύστημα που δεν θα είναι ούτε καπιταλισμός, ούτε σοσιαλισμός αλλά Τεχνοκρατικός Ολοκληρωτισμός

 

Τι νέο σύστημα συναλλαγών πρακτικά σημαίνει πως εκτός από το γεγονός ότι κάποιο ηλεκτρονικό υπέρ σύστημα θα καταγράφει κάθε κίνησή μας, τι αγοράζουμε από ποιον, πότε και που,  αφού όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως το τι απόθεμα "χρηματών" θα έχουμε στην κάρτα μας θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας και αυτών που την ελέγχουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπλοκάρεται η κάρτα μας για λόγους ας πούμε μη σωστής συμπεριφοράς και ουσιαστικά μας θέτουν στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο.. προς συμμόρφωση.

Έτσι μέσω του νέου οικονομικού μοντέλου καθολικής χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών τίθεται ταυτόχρονα ένα σύστημα κοινωνικού και πολιτικού ελέγχου, το περίφημο social credit system.

 

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά στην Σαγκάη και σε σε κάποιες άλλες περιοχές της Κίνας.

Επίσημα το κινεζικό κράτος μιλά για ένα σύστημα ποινών και επιβράβευσης συμπεριφορών που στόχο έχουν την ελαχιστοποίηση των "αντικοινωνικών" συμπεριφορών όπως κακοπληρωτές δανείων, παραβάτες του ΚΟΚ, αγενείς προς ηλικιωμένους, ατόμων που προτρέπουν στην βία...

 

Πολλοί πιστεύουν πως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να συμβεί στις δημοκρατίες της Δύσης. Ωστόσο ας λάβουμε υπόψιν πως η Κίνα από το 2017 έχει αναγορευθεί ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της agenta the great reset που προωθείται από το WEF και προσφάτως έχει εκθειαστεί από τον Elon Musk ως χώρα πρότυπο στην έρευνα για την κοινωνία του μέλλοντος

 

Captain Black Swan from Black Rainbow


Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador